woensdag 6 juni 2012

Zonnekaartjes

Dankbaar zijn is niet gebonden aan situaties waarin je je blij en prettig voelt. Ook als je geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte, of naderend sterven kun je door het stilstaan bij dankbaarheid daarmee in verbinding komen. Dat kan niet alleen door het in je handen nemen van een dankbaarheidstreng, er zijn ook andere 'hulpmiddelen' waarvan we de zonnekaartjes in het zonnetje willen zetten.
Daisy Luiten heeft een variant op het therapeutische bordspel Alle Sterren Van De Hemel gemaakt voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. De kaartenset Zonnekaartjes maakt het mogelijk om in gesprek te komen over 'herinneringen' en 'op eigen kracht'. Dit kan helpen bij het afscheid nemen en kan de naasten na het overlijden steun bieden om verder te gaan. De vragen zijn goed te begrijpen vanaf 6 jaar. Maar de aanwezigheid van een volwassenen is wel raadzaam,omdat het zonnekaartjesspel  veel emoties kan losmaken.

De zonnekaartjes zijn verkrijgbaar via de webwinkel van Daisy Luiten (ISBN: 978-90-79793-03-7)

De afbeelding is van een tienerstreng met een leeuw, op deze pagina in het kinderboekje wordt uitgelegd waarom dankbaarheid zo'n kracht heeft, en dat het vinden van die kracht je kan sterken, juist in moeilijke omstandigheden. De foto is speciaal voor dit boekje gemaakt door Admar Kwant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten